onsdag 28. mars 2018

Fare på fære

Videre over til Altevatn ville det bare vært å “gønna over fjellet” fra Salangsdalen...men med skredfare 4 i både Troms og Finnmark, gjorde vi en annen vri. Det raser over alt i regionen. Plussdgradene tynger nysnøen, som ligger tjukk på en blankpolert betong av is og snø. Det snør for fjerde dagen på rad og det blir ihvertfall ikke bedre enn det her. Flere har allerede blitt tatt av skred i Troms til nå i år og tragisk nok har ett menneskeliv også gått tapt.

Omveien la vi derfor via Setermoen, langs selveste europavei nummer E&6: Ute i skauen ligger det en méter med kort sagt: møkkasnø! Ski og staver bare raser igjennom og det kjennes som tilnærmet umulig å ta seg frem med alt stæsjet på slep.. Redningen ble å kjøre E6 sin brøytekant i omtrent 20 kilometer, med Jan Arne som brøytebil foran og Anders & bikkja som vogntog bak. Kladding og faenskap i den møkkete grøftekanten.. Men når kompisen snur for å hente pulken til bikkja opp bakken, ja da er det bare digg å være på tur likevel (bættre mæ læll!)..

Tidligere på morningen, på tur ut mot E6 fra Bones, kom det plutselig en hyggelig mann løpende ut i veien med et stykke hjemmetørka elgkjøtt! Dæven, sånt skjer ikke i byen..

Et par dager seinere ankom vi Setermoen. Og gjett hvem som rakk “pizzaen på hjørnet” fem minutter før stengetid da? MAT!


Et eksempel på hvor lav skredfaren har vært mens vi har tatt oss fra Sulitjelma og hele veien nordover til Narvik

Men nå har nesten hele Nord-Norge blitt utrygt


Noen kilometer langs E6 får vi tåle, skredfaren er høyst reell!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar