søndag 1. april 2018

Påskestemte Bardøværinger

På vei inn Sørdalen mot Altevatn traska vi forbi Lunde, hvor vi hadde fått høre at verdens hyggeligste folk skulle bo. Vi slo derfor på tråden til Kjersti og Leif, men de var dessverre ikke hjemme. Men sånt spiller tydeligvis ingen rolle i Nord-Norge: vi ble forklart hvor nøkkelen lå og ble tilbudt å låne tak over hode og en dusj! Maken til gjestfrihet av folk man ikke engang har møtt! Troms innfrir til de grader.

Neste morgen trasket vi videre mot Altevatn og ble bedt inn på kaffe og kake hos Helga på Årnes. Da vi trengte et sveiseapparat for å reparere pulkdraget til Anders, ringte hun bygda rundt, og noen kilometer senere fikk vi ordnet det hele på Strømslid. Tipp topp tommel opp!

På langfredag ankom vi Altevatn, hvor det var full rulle med hundrevis av hyttefolk og tett med snøscootertrafikk. Vi tok inn på Altevasshytta og kom raskt i kontakt med Jørn i Bardu Røde Kors, som utrolig nok ga oss en 4 kilos spekeskinke:-) På selve påskeaften fikk vi hjelp av Rema til å handle ut et par poser ferskmat nede på Setermoen, før noen andre hjelpsomme folk fraktet varene opp på fjellet. Hyggelige folk på rekke og rad, sånt blir det påskestemning av. Heldiggriser på tur!

Vi har nå doblet luftlinja fra Lindesnes til Nordkapp! 1700x2=3400 km, jaddah..


Småveiene fra Setermoen mot Altevatn er effektive å følge...

...snart har vi unngått det mest skredutsatte terrenget

Utsikt til Rubbsnytten fra LundeFra Altevasshytta har vi utsikt over Altevatnet hvor isfiskekonkurransen Altevasspilken er i full gang på påskeaften

Skuter er mye brukt her oppe...


Snøballkrig!Snøballfabrikken

Altevasshytta
En som passer på at góvarene deles brodelig2 kommentarer:

  1. Hei. Takk for sist i påska. Håper skinka ble spist opp og at dere har hatt en fantastisk tur. Regner med at wilson e fin å prate med(hehe). Her på altevatn er det så å si umulig å gå på ski pga råtten snø. Selve vatnet e også i full oppløsning. Vet ikke hvor dere er nu pr dags dato men det ønskes go tur videre vis dere ikke er kommet fram da. Jørn Munkebye

    SvarSlett
  2. Hei Jørn og takk for sist! Skinka fikk bein å gå på den, men den var jo gedigen, så tok litt tid å komme helt i mål med den..takk så mye igjen :-D Vi hadde fortsatt skikkelig bra skiføre ute på Magerøya når du skrev meldingen, men kort etter begynte det å smelte på alle kanter også her oppe. Klarte likevel å finne nok snø til at vi fikk gått på ski helt til Vardø!! Yeah!! ;-)

    SvarSlett