Takk til...

Vi ønsker å rette en stor takk til famile og venner som har bidratt til å gjøre denne turen mulig for oss. En spesiell takk til foreldrene våre, som har støttet oss hele veien og opp gjennom tida vist oss gleden av å bruke naturen.

En spesiell takk til Margreta og Martin Janssen, foreldrene til Jan Arne. De holdt tak i de fleste praktiske ting underveis. På gården hadde vi et lager med alt av utstyr og mat vi måtte trenge underveis. Margreta mottok jevnlige bestilliger fra oss, plukket, pakket og sendte til avtalt sted. Vi snakker hundrevis av kilo! Martin bidro med reparasjon av utstyr, hundepass og ellers god stemning! Ved etappeskifte 2-->3, sørget de også for å hente og bringe en hel haug av utstyr og proviant inn til Eikesdalen.

En spesiell takk rettes også til Leif Egil Helstrup, faren til Anders, og kona Ellen. De har engasjert seg mye i denne stor-turen og har hjulpet oss å holde orden på statistikk & fun-facts underveis og gitt oss oppdateringer på vær og vind, bare for å nevne noe.

En spesiell takk rettes også til Wenche Wickmann, moren til Anders, og samboer Paul Knappe. De var så snille å kjøre både oss og utstyret ned til Lindesnes ved turens start, med en solid omvei innom Eftestøl for å legge igjen depot med pulker og ski her. De la også noe av sommerferien sin innom Vestlandet for å hilse på, stas!

En spesiell takk rettes også til Daniel Jørgensen. Uten hans engasjement i forbindelse med Obelix hadde vi nok vært på tur uten bikkje. Han har satt seg inn i kart og utstyrsvalg helt fra starten og gitt utallige mange tips underveis. Væroppdateringer via satelittelefonen har til tider blitt hverdagskost.

En spesiell takk rettes også til Marike Kuyper. Hun har vært uerstattelig i forbindelse med Obelix og sykdomsperioden og bidratt betydelig med forberedelser og hundepass. Hun har bakt energibarer til oss og handlet små og store ting og tilsendt underveis, ting & tang som ikke er så lett å få tak i ellers.

En spesiell takk rettes også til Anne Månum. Hun har hjulpet til med alt fra vakumpakking av nye forsyninger til en haug av praktiske greier underveis, gitt oss oppdateringer på vær og vind og mye annet.


I tillegg har vi kommet i kontakt med utrolig mange hjelpsomme folk underveis på turen. Noen ganger ringte vi rundt "på måfå" for å komme i kontakt med lokale, andre ganger hadde vi flaks og bare møtte folk tilfeldig.

En spesiell takk rettes til familien Eftestøl, som hjalp oss med lagring av ski og pulker i sør, lånte oss en hel låve og viste stor gjestfrihet i flere dager.

En spesiell takk rettes også til familien Gjerløw i Aurlandsvangen. Mer imøtekommende folk skal man lete lenge etter. De hjalp oss med lagring av kajakker og masse annet utstyr, deretter lagring av ski og pulker ifm. etappeskifte 1-->2. Vi fikk til og med låne en strøken sjøhytte i flere dager og de viste en enorm gjestfrihet.

En spesiell takk rettes også til Jan Vidar Smenes på Stadtlandet. Etter et tilfeldig møte stilte han med bil og henger og fraktet kajakkene og resten av utstyret vårt over land fra Selje til Leikanger (da vi trasket tur/retur Vestkapp). Vi er evig takknemlige for denne hjelpen.

En spesiell takk rettes også til Gunn Sande og Anders Skårbø på Leikanger, hvor vi fikk lagre kajakker og utstyr i noen dager. Vel fremme satt de døra på vidt gap, så vi kunne låne bad og alt mulig mens vi overnattet på den idylliske plenen utenfor.

En spesiell takk rettes også til familien Finnset i Eikesdalen. Her fikk vi god hjelp med kjøring av pakker og lagring av utstyr i forbindelse med etappeskifte 2-->3. Vi fikk dessuten skutt på leirduer og ble spandert middag på, bare for å nevne noe.

En spesiell takk rettes også til familien på Strandli gård i Fiplingdalen. Her fikk vi ferske bakevarer og utrolig god hjelp i forbindelse med etappeskifte 3-->4. Vi fikk låne bil i mer enn to uker, noe som gjorde gården helt perfekt for dette prosjektet.

Vi har plukket opp mange tips langs veien i forbindelse med rutevalg, overnattingsmuligheter osv. Mange har bidratt her. Vi vil likevel rette en spesiell takk til Torhild Lamo i Miljøvernavdelingen ved Fylkesmannen i Nordland og Carl Norberg ved Statens Naturoppsyn, for en rekke gode tips i forbindelse med rutevalg fra Sulitjelma til Narvik.

En stor takk rettes til skomaker Per Kyrre Hall hos Bjarne Hall AS i Mo i Rana for å bytte ødelagt glidelås på skiskoene til Jan Arne. Per Kyrre gjorde jobben sent på kveld, langt utenfor normal åpningstid. Og det helt gratis! Slik service setter vi enormt stor pris på!

En spesiell takk også til Eva og Kjell Sture Fjeld i Fauske, som var så snille å låne oss feriehuset sitt i Sulitjelma, i nesten to uker! Det var flere trivelige stunder sammen med dem. Vi slutter aldri å bli overrasket over den enorme gjestfriheten som folk viser oss! Takk også til "vår nabo" Anna, som troppet opp med nystekte vafler og hjalp oss med praktiske saker.

En spesiell takk rettes også til Nordkraft ved blant andre Torkjell Lund, som hjalp til med pakkeleveringer til Sørfjorden, og dermed gjorde det enklere for oss å kunne gå for Sulitjelma-Narvik etappen og holde oss på norsk side av riksgrensen. Varene ble fraktet med båt inn til Sørfjorden, mellomlagret her og fraktet videre opp på fjellet til oss. I tillegg hjalp de til med å levere pakker i Narvik.

En spesiell takk rettes også til Åshild Tomassen og Tore Håkstad i Elvenes. De tok oss inn i varmen og viste en enorm gjestfrihet når vi var i beita for å få reparert en ødelagt skibinding. Vi fikk låne bilen deres og "styrte oss selv" i deres hjem. Maken til hjertevarme mennesker skal man lete lenge etter.

En stor takk rettes til Odd Arne Jacobsen ved Fagsøm på Setermoen i Bardu. Han slapp alt han hadde i hendene midt i påska og reparerte skiskoene til Anders, helt gratis! Odd Arne er en meget hyggelig og dyktig fyr, som ser ut til å kunne fikse det aller meste.

En spesiell takk rettes også til Olaf Bull i Honningsvåg. Han sto på for å finne tak i en robåt til oss, og fraktet denne både til og fra Repvåg, slik at vi fikk tatt oss over Porsangerfjorden for egen maskin.
En stor takk rettes også til Pavel Meagkov ved Repvåg Fishing Camp, som bisto med følgebåt over fjorden fra Repvåg til Kjæs og fraktet robåten tilbake.
En stor takk går også til Roald og Erna Nilssen på Kjæs, for å ta oss trygt i mot ved ilandstigning etter nattas roing. De serverte frokost på rappen, lånte oss et par senger i noen timer, inviterte deretter på middag og fraktet pulkene våre opp til snøkanten. Gjestfrihet som dette settes stor pris på.

En spesiell takk rettes også til Bjørg Masternes og Kjetil Hanssen på Kunes. Kjetil hjalp til å hentet oss med båt da vi måtte krype til korset og "jukse oss over" Storelva, som nettopp hadde åpnet seg og var stri som fy og full av is. Da vi ble tvunget til å slanke ned på utstyret for å fortsette østover, ordnet Bjørg med transport av pulker og utstyr for oss. Det ble et par skikkelig hyggelige dager på Kunes, og vi takker for både middag og hyggelig selskap.

En spesiell takk rettes også til Frode Utsi AS på Tana Bru, en veldig imøtekommende gjeng møtte oss på motorsportssenteret og lånte oss en varebil så vi fikk ordnet en del praktiske saker. Frode selv øste fra seg en hel haug av tips til rutevalg da det nå var blitt kliss vått i vårfjellet. Vi fikk også låne en hytte på Varangerhalvøya, noe som passet perfekt da vi ikke lenger hadde med telt. På selveste 17. mai stakk blant andre Frode og Tove innom oss på hytta, med alt fra ved og bensin, til reinsdyrsbiffer og øl! Som bonus fikk vi i tillegg noen kilometer med scooterløype å følge videre. Vi takker så mye for all hjelpen og godt selskap.

En spesiell takk rettes også til Terje og Else Marie Jakobsen i Vardø. De var raske med å invitere inn på kaffe og kaker når vi trasket forbi hytta deres ved Persfjorden. I etterkant hjalp de til med å frakte pulk og ski gjennom Vardøtunnelen og Terje inviterte på en hyggelig sightseeing ut til Hamningberg og "Verdens ende".


I tillegg vil vi rette en stor takk til våre to arbeidsgivere, Fylkesmannen i Møre og Romsdal, hvor Jan Arne jobber og Erichsen & Horgen i Oslo, hvor Anders jobber, for å støtte opp og gi oss permisjon til å gjennomføre denne turen. En spesiell takk til Anders sin kollega Jon Kåre Beisvåg, som møtte oss på Skorovatn og viste oss rundt her. Et kjempehyggelig gjensyn!

En stor takk også til venner og familie som har møtt oss underveis på turen. Det spriter virkelig opp hverdagen med friskt blod i campen fra tid til annen. Digger dere alle!

Vi ønsker også å rette en stor takk til alle ildsjeler rundt om i det ganske land, som via de ulike turistforeningene har bidratt til å bygge og drifte alle hyttene i landet. Det samme gjelder alle som på tilsvarende måte skaper de koseligste krypinn gjennom tilbudene til Statskog, de lokale jeger- og fiskeforeningene, fjellstyrene osv. Dugnadsånden lenge leve.

Ingen flere nevnt, ingen glemt:) Det er mange flere som har engasjert seg både før og underveis på turen, hjulpet til med småting eller bedt oss inn i de tusen hjem på alt fra en kaffekopp til en middag. Tusen hjertelig takk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar