Oppskrifter

Her har vi samlet noen av oppskriftene for blant annet energibarer og frokostblandinger, som vi har brukt på turen vår. Vi har produsert over 600 frokostblandinger og over 500 energibarer.

Energibarer
Næringsinnhold per bar: ca. 274 kcal









Oppskrift på to brett / 32 barer

1 ts     Salt
3 dl     Eplejuice
16 dl   Havregryn
50 gr   Kokosolje
75 gr   Chiafrø (blandes i 1-2 dl av eplejuicen)
75 gr   Brunt sukker
120 gr Cashewnøtter (evnt. valnøtt, peanøtt etc)
100 gr Kokosmasse
200 gr Tranebær
125 gr Frømix (gresskar/solsikke etc)
200 gr Mørk sjokolade
175 gr Honning
8 stk    Egg

Bland det tørre. Rør inn juice, smeltet kokosolje, egg, honning og chiafrø-blandingen.
Smør ut på bakepapir, ca A4-ark størrelse og stek på 160 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl og del opp i 16 biter. Bør vakumeres og fryses om dem ikke skal bli brukt innen kort tid.


Frokostblanding
Næringsinnhold per frokost: 700-800 kcal
Vekt pr. frokost: ca. 180 gr

















Oppskrift per frokost

Basis:
100 gr Axa Frukt Musli   (350 kcal) (Alternativt mikset med Crüsli Solfrokost, Granola etc.)
40 gr  Tørrmelk             (200 kcal) 
10 gr  Sukker                 (60 kcal) (Hvitt eller brunt etter ønske)

(Vi anbefaler Nido tørrmelk pga god smak og lettløselig i kaldt vann. Nido er et produkt fra Nestle)

3 Valgfrie ingredienser (Tørket):
10 gr Banan               (48 kcal)
10 gr Papaya               (36 kcal)
10 gr Hasselnøtter      (67 kcal)
10 gr Mandler             (62 kcal)
10 gr Mørk sjokolade (60 kcal)
10 gr Kirsebær           (25 kcal)
10 gr Tranebær         (32 kcal)
10 gr Kokosflak          (64 kcal)
10 gr Goji bær           (34 kcal)

En kan fint bruke flere typer frokostblandinger i basisblandingen om en vil variere smaken mer. Å tilsette f.eks litt granola og mindre av frokostblandingen er også en god måte å variere smaken enda mer. Men en får god variasjon bare med å variere med 3 av de valgfrie ingrediensene. Finner du flere tørkede ting en kan bruke som valgfrie ingredienser, så er det bare å anbefale. Den ingrediensen som vi synes setter best smak på blandingen er hasselnøtter, så vi har brukt det mye i våre blandinger.
Ønsker en å øke energiinnholdet til mer enn det vi har, så er tørrmelken det som gir mest energi i forhold til vekt. Anbefales å vakumere disse også, siden det øker holdbarheten og holder det tørt når du har det med deg på tur.


Pizzakuker
Hvis en har lyst på pizza på tur, men ikke har mulighet eller tid til å lage en 7-steinsovn, så er dette en metode vi har funnet på selv.

Denne metoden består av 5 hoveddeler:

-Pizzadeig
-Pizzafyll
-Revet ost
-Pinne/stokk som har en litt mindre diameter enn innsiden av en dorull og er rundt 1 meter lang
-Bål

Lag en vanlig pizzadeig av mel, gjær, salt og olje. Vi elsker grove pizzadeiger, men for denne metoden bør deigen ikke være for grov. Halvparten vanlig mel og den andre halvdelen grovbakst går som regel greit, men en bør ikke lage den grovere enn det. Vi bruker også å tilsette en del krydder i deigen for ekstra smak.

Lag pizzafyll som kokes sammen i en kasserolle. Her er det bare å finne på ting selv, men under er en grei basisoppskrift som vi bruker:

1 pk kjøttdeig
1 boks hakka tomat
1 pose pizzafyll
1 liten løk
1/2 Blåmuggost (Blå Castello f.eks)
Sopp
Papprika
Oregano
Pepper
Salt

Fremgangsmåte:
Ta litt av deigen og kjevl/trykk den flat, helst gjør den avlang. Legg deigen rundt pinnen og sørg for å tette sømmen hele veien til toppen. Sluttresultatet skal se ut som en kondom av deig som er tredd nedover pinnen. Viktig å bruke litt til på å sørge for at deigen er tett langs sømmen.
Så steker du deigen over et bål, på samme måte som når en lager pinnebrød. Når brødet er ferdig, så drar en det forsiktig av pinnen. En kan nå starte å fylle brødet lagvis med pizzafyll og revet ost.



-Lykke til med bakinga, folkens! Og god tur!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar