Om oss

Vi er to karer som ikke kjente hverandre så alt for godt før denne turen, men felles mål og instilling til en langtur er heller ikke mer enn det som skal til.
Hensikten med denne turbloggen er i hovedsak å holde familien og venner oppdaterte underveis. Utover dette håper vi at andre som har tid og nytte av å lese og se bilder, vil hente inspirasjon til egne turer og eventyr.


Anders er 38 år og bor i Oslo. Han er utdannet rørlegger-mester og VVS-ingeniør og har de siste fem årene jobbet som rådgiver innen termisk energi. Anders har fartet mye rundt i verden og blant annet tilbrakt to og et halvt år i Asia. Åtte av månedene gikk med til å utforske fjellkjedene Himalaya, Hindukush og Karakoram. De siste ti årene har han derimot brukt all fritiden rundt i  Norge, med campingbil eller telt som hjem. Som gammel speider er han glad i alt som har med friluftsliv å gjøre og bruker aller helst tida til å dra på tur og sitte rundt bålet med gode venner etter en aktiv dag. Målet for turen er å bruke alt man har plukket opp på veien og virkelig kjøre på med en skikkelig langtur!Jan Arne er 34 år og kommer fra Sunnmøre og bor for tiden i Molde. Han er utdannet informatiker og har flere år som systemutvikler bak seg. De siste fire årene har han jobbet som IKT Rådgiver for Fylkesmannen. Utover dette jobber han som DJ på si, og driver med DJ-, lyd- og lys-utleie gjennom firmaet Soundbase AS. Ellers består mye av fritiden av fotball, fjellturer, friluftsliv og mange andre aktiviter. Han er selvutnevnt tusenkunstner og liker best å gjøre ting selv.Obelix er en turglad gutt på 9 år. Han er en Grønski (blanding av Grønlandshund og Sibirsk Husky). En skikkelig sjarmør som tar utfordinger på strak labb og blir med på det meste.

Ni måneder før avreise kom idéen med å invitere en hund med på turen. Blant annet måtte kajakk og ski skiftes, men Norge på langs fikk nå en ny dimensjon. Anders adopterte Obelix fra FOD-gården 6 måneder før avreise, etter en mildt sagt trøblete start. Les mer om dette og andre turforberedelser i bloggarkivet.
Wilson er bare en vanlig volleyball som har opplevd mye oppgjennom årene. Wilson kom til Norge for 5 år siden og har siden den gang bodd hos Jan Arne. Han fikk tidlig smaken på det norske friluftslivet og har vært med mye på turer sammen med Jan Arne. På grunn av sine gode kommunikasjonsevner og organisatoriske egenskaper, har Wilson tatt på seg ansvaret som reiseleder. Han har også sin egen blogg: wilsonblogg.com.
Wilson tar ansvaret for matlagingen