fredag 2. mars 2018

1 ÅR på eventyri Norge og pulkene fylles på ny!

De siste dagene har vi holdt kontakten med Torkjell i Nordkraft via satelittelefonen. Nordkraft har vært så greie å ta imot forsyninger for oss og fraktet både dette og ferskmat inn til Sørfjorden, hvor de bygger vindmøllepark for tida. Vi har bestemt oss for å hente 2 av 3 uker med nye forsyninger og plukker opp resten i Narvik seinere. Uten denne hjelpen fra Nordkraft ville om mulig pulkene veid enda mer ved avreise fra Sulitjelma (om vi i det hele tatt hadde gått for ruta på norsk side av grensa). 3250 km takk til Norkraft!

(Vi kom til Sørfjorden med 1 uke mat tilgode, av de 4 ukene vi hadde med ifra Sulis. Vi har med andre ord 3 uker med oss videre fra Sørfjorden mot Narvik, et strekke vi regner med å bruke ca 2 uker på. Sikkerhet på én uke i disse områdene er minimum, tenker vi.)

Etter 17 camper med telt siden Sulitjelma (én natt per camp) sjekket vi inn på kvilebua ved Brynsvatnet når vi kom frem til Sørfjorden. Tysfjord kommune har et utrolig bra tilbud med flere åpne buer i området, som attpåtil er gratis!

Neste morgen ble vi vekket av gutta fra Nordkraft og anleggsentreprenøren Rolf Jørgensen, som dro av et ukjent antall kilo dynamitt 25 m fra hytta; det hagler steiner og anleggsveien opp på fjellet begynner å ta form..her vil 32 vindmøller produsere opp til 97 MW fra og med 2019. Norge er og blir en kraftnasjon på mange måter (les mer om Sørfjord vindkraftverk her).

Vi fikk bli med ned til vannkraftverket ved Sørfjorden og ble tilbudt både dusj, lunsj, wifi og strøøøøm! Tusen takk til hele gjengen for all den gode oppvartniga, helt overlegent;-)

Vi har tatt et par hviledager på hytta og lappa & mekka på utstyret, som har fått merke kjøret i det siste..

Det er jo helt drøyt - i dag har vi vært på EVENTYRi.ETT-HELT-ÅR!!!! Vi feirer med ferskt grovbrød og cognac i Kjell!

Gjengen tar en pause ved restene av en hengebru som vinden har maltraktert i løpet av vinteren

Ankomst på kvilebua ved Brynvatnet, ovenfor Sørfjorden 

Henting av ny proviant på vannkraftverket ved Sørfjorden

Gutta hjelper oss med å få resten av utstyret ned den nye anleggsveien til hytta

Wilson er klar for å feire 1 år på tur!

Kart og planlegging med noe godt i Kjell:-)

Utsikt fra hytta, Sørfjorden skimtes i det fjerne


Poteskoene til Obelix er helt ferdige etter nesten hele Nordland på langs! På med sett nummer to..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar