fredag 24. november 2017

Stormen «Ylva» herjer i Fiplingdal

Stormen «Ylva» har holdt det gående et par døgn nå. Det spesielle med denne stormen er at vinden har kommet fra sør-øst og ikke fra vest eller sør-vest, som er mer normalt i disse trakter. Vindkastene har blitt målt til hele 45 m/s noen steder. Hustak har flerret av flere plasser og store mengder trær har veltet over stømlinjer og veier (se NRK artikkel her). Fiplingdalen er intet unntak og vi har vært uten strøm i 35 timer og hatt opp mot 35 m/s i kastene! Trær har gått overende på gården og grisefjøsen måtte til slutt kobles til nødstrøm...

Vi har vært heldige og fått løpende 'inside info' om strømstansen fra Kenneth og Alexander, som vi møtte i Romsdalen i sommer og som bor i området her. Sammen har de jobbet på spreng med kartlegging og utbedring av skadene på strømnettet (som det naturligvis var mange av). Kenneth er elektromannen og Alexander flyr helikopteret som brukes i oppdraget.

Takket være guttas innsats er strømmen nå tilbake. I kveld kom de på ost, kjeks og yatzytime, et skikkelig hyggelig gjensyn!!

Denne gamle bjørka klarte seg ikke gjennom stormen

Mye snø må brøytes bort etter stormen

Kenneth og Alexander ute og inspiserer linjene

Trærne ligger strødd...

... og her har masta brukket tvers av (bilder: Kenneth)

Et stort parti med skog har flata ut...

...og det er ikke småtrær som har gått i bakken (bilder: Alexander)

Alle er dypt konsentrert på yatzy...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar