mandag 20. november 2017

Snø, kulde og vi passerer 1000 km til fots

Selv om det ikke har vært noe nedbør de siste dagene øker snødybden for hver kilometer vi går inn i Nordland. Ved Nordlandsporten hadde vi ca 20 cm og bare et par dager senere har vi nå nesten halvmeteren.

Vi hadde sett oss ut en rute videre nordover mot Hattfjelldal; hovedsakelig på grusveier, med en del partier i terreng mellom disse. Men for hver dag som går blir det tyngere å gå: Grusveiene er sjelden måkt og trasking i terrenget med tunge sekker begynner å bli satans tungt!

Samtidig fortsetter temperaturen å falle. Med sommertelt og semi-varme klær må vi hele tiden passe på å holde oss aktive, særlig når sola går ned og campen skal settes. Vi fyrer hardt på bålet hver kveld, men det tar som regel alt fra 2 til 4 timer før det er skikkelig i gang; absolutt ALT i skauen har vært marinert i is, og det i dagevis!

I dag har vi derfor gjort om planene og har fulgt Fylkesvei 274 nedover Fiplingdalen til Strandli gård. 25 km i bitende kulde. Vi kom heldigvis frem før stormen «Ylva» og tar et par hviledager her. I tillegg har vi nådd en ny milepæl for turen; vi har passert 1000 km til fots!

Ellers går det greit..


Foreløpig er det lett å ta seg frem

Obelix har lengta lenge etter vinter og snø

Med fulle sekker for en drøy ukesetappe begynner dette å bli tungt!

Det er mindre vegetasjon i strøm-traséene

Selve Børgefjell i solnedgangen (1516 moh)

I går kveld var det grisekaldt! Mårran etter har vi fått lunk i bålet igjen og forsøker å tine reimer og klips på sekkene..


De korte dagene gjør at solen alltid står lavt på himmelen og det gir fantastiske bilder!

Sa vi at det var kaldt?

Endelig fremme på Strandli gård...

...hvor det er stille før stormen

Fantastisk utsikt mot Nedre FiplingvatnetAbsolutt alt er dekket av iskrystaller


Nordover i retning av Hattfjelldal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar