lørdag 4. november 2017

Hviledager på Skjelbredtunet

For første gang på lenge har vi hatt en skikkelig hvileperiode; dels på grunn av været og dels fordi vi har brukt tida på en del praktiske saker. Men vi har også fått sett oss litt rundt "hytta vår" på Skjelbredtunet. Med litt trasking og haiking langs RV74, går det for eksempel kjapt å komme seg til kanten av Lierne nasjonalpark og gå timesvis rundt i noen utrolig fine skogs- og myrterreng der. På denne måten har vi også fått klemt inn noen jaktturer og greier:-)

I hele 12 dager har vi slappet av på den koselige hytta. Vi har utvekslet bounty-skjokolader mot Panna Cottaer, karameller og kaker med Berit; alt hjemmelget, selvfølgelig (nom&nom&nåm). Vi har spist mat til den store gullmedaljen, for å feite oss opp før vinteren.. Berit var så grei å ta oss med over grensa på harryhandel i Gäddede en av dagene, og dét var en produktiv dag. Vi kjøpte til sammen 23 kilo supper og skjokkiser, som vi deretter postet tilbake til lageret på Hellesylt; hamstringen for vinterettappen er med dette i boks!

Snøen som kom for noen dager siden har mer eller mindre smeltet vekk og værmeldingen ser litt bedre ut fremover, med mildere vær enn tidligere. Vi er klare for å peise på videre nordover, over fjellet mot Skorovatn, hvor vi skal møte Jon Kåre!

Nattas snøfall over Skjelbredtunet...

...smeltet allerede dagen etter i regnværet.
Her er hytta vår:-)

Berit viser oss mineralparken i Nordli. Thulitt er Norges (uoffisielle) nasjonalstein!

Anders er ute å prøver jaktlykken...

...men må nok nøye seg med frossen sopp...i dag også

Obelix følger spent med på...

...Jan Arne, som slenger en hjemmelagd pizza à la "vanlig steikovn" inn i den vanlige steikovnen;-)

Dagens dessert er bounty:-)
Kokosmassen kuttes opp i terninger...

...før de dyppes i mørk skjokolade

Very nice indeed!

Etter noen digge hviledager er vi klare for flere mil, Skorovatn neste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar