torsdag 23. juni 2016

Prøveperiode med Obelix - Tilbake til huggormland

Anders har gjort avtale med FOD-gården om en prøveperiode ut august, for å fortsette løpet med Obelix og samtidig være sikker på at han blir frisk nok til å kunne bli med på den planlagte langturen. Det er et dilemma det hele, men vi tenker positivt og har ingen annen plan.

Det er to og en halv uke siden Obelix ble bitt av huggorm på Østre Æra og formen hans er sakte men sikkert stigende. Det er en sunn ting å overvinne sin egen frykt, så vi har reist tilbake til huggormland. Selv om det ikke er ormer i sikte later Obelix til å bry seg lite. Antakeligvis aner han ikke hva som skjedde da han ble bitt, og det er kanskje like greit. Fin helg med flere korte turer.Gulvet i campingbilen er akkurat stort nok for gutten

søndag 19. juni 2016

Test-tur Vansjø - Obelix i kano #3

Jan Arne har tatt turen fra Molde til Oslo i helgen og vi har vært i x antall sportssjapper. Nå satser vi ALLE korta på at Obelix kommer seg på beina igjen.. Vi har blant annet bestilt kajakker, som etter planen skal være på plass før sommerferien sånn at vi får testet og tilpasset dette utstyret sammen med bikkja. Planleggingen går sin gang og det å finne riktig utstyr til formålet tar mye tid..

Samme helg er vi i gang med nye test-turer sammen med Obelix. Det er to uker siden huggormbittet og han er blitt "frisk nok" til å kunne bli med på Vansjø igjen! Anne henger seg på og vi padlet "som vanlig" til vår faste øy. Alt går litt tregt for Obelix sin del, men for en lettelse at han er med på tur igjen!!

Jan Arne tester ulike kajakker

Fremme ved Vansjø og Ally'n monteres

Yes, da er vi på tur igjen!

Obelix er nok også happy for nettopp det:)

Bra kompromiss når vi trenger forteltet til matlaging

Og ellers kan man gjøre som man vil..


All you need is bål


torsdag 16. juni 2016

Tilbake på FOD-gården - Obelix på bedringens vei

Flere besøk på FOD-gården denne uka og formen til Obelix er litt bedre for hver dag som går. Mandag ble Anne med, da var det mer enn nok med en kort runde og han måtte ta pauser og legge seg ned for hver tjuende meter. Onsdag gikk vi en litt lengre tur og pausene var færre. I dag (torsdag) ble Marike med og vi har kommet oss opp til favorittmyra og selv om Obelix er sliten gutt er det mulig å se at livsgnisten begynner å komme tilbake:) Halvannen uke siden huggormbittet og Obelix er på bedringens vei!!

Mandag og det er vanskelig å lokke han med på tur...

...men sammen med Anne får vi han ut i skauen...

...men pausene blir mange og lange


Torsdag har vi kommet oss "helt opp til myra"...

...noe som koster krefter for bikkja...

...som fortsatt er preget etter den kraftige gifta han fikk i kroppen

Marike synes det er superstas at det går i riktig retning


onsdag 8. juni 2016

Obelix på sykehuset

Det er tre dager siden ulykken og i kveld har vi vært på sykehuset for å besøke Obelix. Han får tett og god oppfølging av Sindre Engen på FOD-gården, som er daglig innom for å se til ham og hjelpe til med lufteturer og medisinering. Han ser ikke akkurat pigg ut, men status er ihvertfall "stabil, men usikker".

Regningen ble høy i forbindelse med behandlingen av Obelix. FOD-gården arrangerte derfor en innsamlingsaksjon for Obelix via FB-siden sin. Det kom inn mer penger enn behandlingen kostet og overskuddet gikk selvsagt til veterinærutgifter for de andre hundene på gården. Det virket som om mange hadde et eller annet slags forhold til Obelix. Blant de som jobber på FOD-gården er det også mye hjerterom og i de påfølgende dagene etter sykehusoppholdet har han vært hjemme hos de ansatte, slik at han får den oppfølgingen han trenger.

Vi står litt på sidelinja nå og ønsker Obelix lykke til og tar av oss hatten for generøse folk!
Sindre er stadig innom på sykebesøk...

...og hjelper til med medisinering

Marike synes det er godt å se Obelix igjen

Sliten gutt

søndag 5. juni 2016

Obelix bitt av huggorm

Tre uker etter første besøket på FOD-gården var det duket for en ny test-tur med Obelix. Marike meldte seg på og i helgen har vi vært på Østre Æra i Østerdalen. Sola har varma og sommeren er virkelig på vei. Obelix har oppført seg eksemplarisk og på lørdag satt han nærmest å gliste når han var midtpunktet i gjengen. Men fra lykke til ulykke kan gå fort..

Morgenen etter satte vi kursen til skogs for å gå en lengre tur. Obelix var gira som få og jaget innover i skogen med stram line. Etter et par hundre meter skvatt han til og begynte å halte med det samme. Han jamret seg og gikk ned for telling mellom noen trær, før han reiste seg og haltet enda værre. Minutter senere sto han i bue og hadde betydelige problemer, før han segnet om og ble liggende..

Vi fant raskt ut at veterinær måtte oppsøkes asap og mens Marike hjalp Obelix ut mot nærmeste grusvei, hentet Anders bilen. Et par timer senere ankom vi veterinærkontoret på Drevsjø, som sto klare til aksjon. Det ble raskt påvist at dette dreide seg om et huggormbitt (faktisk to bitt). Sannsynligvis hadde han tråkket i et ormebol full av små huggorm med sterk gift. Det ble gitt motgift og væskebehandling og han fikk flere runder med morfin for å lette smertene. Men utviklingen gikk i feil retning og bikkja hadde til slutt enorme kramper, ekstrem hjertefrekvens og vesentlige mengder blod i avføringen..

Løsningen ble å frakte han til et dyresykehus i Oslo. Etter non stop kjøring nærmet vi oss, men på dette tidspunktet hadde Obelix tydelig mangel på oksygen og var plommefarget. Akuttmottaket sto klart og Obelix så ikke ut når vi fikk han ut av bilen. Det som så ut som en halvliter blod på bakken var det han nettopp hadde stått å pissa. Tross dette gikk han for egen maskin helt inn på behandlingsrommet, som om han forstod at NÅ gjaldt det.

Vi var begge sikre på at dette var siste gang vi så noe til verdens beste Obelix.

Takket være en imponerende innsats og oppfølging av veterinær Hanne Amundsen på Drevsjø veterinærkontor, alle de ansatte på Evidensia i Oslo og ikke minst flere på FOD-gården har han heldigvis klart seg. Tusen hjertelig takk!!

Dagen før ulykken

Akuttmedisinsk behandling på Drevsjø veterinærkontor


Det ene av to bitt i poten

Det andre bittet var i bakre lår, nær hovedblodåren

torsdag 2. juni 2016

Test av type kajakk for hund

Etter et par tester med Obelix ombord i kano, er det på tide å se nærmere på den største utfordringen i prosjektet:
- Vil det la seg gjøre å få med seg en Grønski på drøye 40 kg ombord i en kajakk rundt Stadt?
Idéen med Norge på langs hadde ligget der lenge og en skikkelig kajakketappe var en del av planen. Nå lå det et nytt kort på bordet, nemlig Obelix..

Anne kjenner mange og Kirsten viste seg å være medlem av en kajakklubb på Bygdøy. Vi tok med oss Obelix hit i dag for å se om han fikk plass i en kajakk:) Etter flere mislykkede forsøk fant vi en modell som kunne gå, en trippel-kajakk. Båten ble testet noen runder i havnebassenget, for å se hvordan farta og svingradiusen kunne være når denne ble padlet solo. En vellykket test, men Tja...

Jackpot, det ser ut som at bikkja har nok plass og det er ideelt at han sitter så nær!

Obelix blir stadig mere kosegris

Anne synes det hele er kjempeartig!

Anders er ikke helt overbevist, men tror det skal bli bedre med mer vekt ombord