torsdag 31. mai 2018

Hjemover;-)

Drømmeturen er over og vi har nå satt kursen sørover igjen, selvfølgelig med Hurtigruten!
I fem døgn skal vi dyrke latskapen og sitte på rævva, mens vi følger med på store deler av landskapet vi har forsert de siste 15 månedene bare glir forbi...

Men dagen før avreise fra Vardø ble vi oppringt fra kaia på Kjøllefjord, hvor vi etter planen skulle plukke opp en del av utstyret på vei sørover, med melding om at det er storm på vei og at skipet trolig ikke vil legge til havn på sørgående rute. Utstyret ble dermed lossa på nordgående rute, så nå var det bare det å komme oss ombord selv. Det skulle ikke bli så enkelt, stormen kom og skipet seilte rett forbi Vardø! Men heldigvis er det nok av hyggelige folk og Thor Erik kjørte oss til Vadsø midt på natta. Her fikk vi endelig mønstra på og ble med videre til Kirkenes før skuta snudde.

Når vi omsider passerte Nordkapp var været helt drøyt, med vindkast opp mot 30 m/s og bølgehøyde på 8 meter! Vi seilte forbi en god del havner, og måtte ofte se til at Obelix ikke ble alt for nervøs nede på bildekket. Men for den sjøvante bikkja var ikke det noe stress og han fikk diplom for å seile i orkan av selveste kapteinen!

Når vi nærmet oss Lofoten glimtet derimot været til og resten av turen ble helt konge. Hurtigruten tok oss innom den ene naturperlen etter den andre, noe som har gitt oss masse motivasjon til fremtidige eventyr. Vi har skuffet nedpå med god mat og drikke, og spist brunost-is til den store gullmedaljen (nok til å få fast rabatt i is-baren).

Vi er helt vilt fornøyde med turen, Norge rocker! Vi håper denne turbloggen har ført til at noen der ute har latt seg inspirere og ønsker alle som har fulgt oss underveis God Tur på egne eventyr!!!!


MS Polarlys tar ikke sjansen på å seile inn forbi moloen ved Vardø...
...men etter noen timer møter vi henne like gjerne i Vadsø


Bølgene slår over dekk 7 fra tid til annen, og da renner sjøvannet rett gjennom dekk 8!
Når sjøen roer seg velger vi å gjøre det samme med nervene


Vi passerer anlegget på Melkøya utenfor Hammerfest
Anne har ordnet en super overraskelse til oss på lugaren, og vi tar selvfølgelig med boblene til boblene (før vi får kjeft) 


Turistene flagger til landkrabber...

...på Hamnnes ved Lyngen-fjorden

Været blir bare bedre og bedre
Det er pent ved inngangen til Trollfjorden
MS Polarlys klemmer seg inn i Trollfjorden...

...og det er T-skjortevær på dekk!


Trollfjorden må jo bare padles (ble sjekket av lista sommeren etter:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar