mandag 5. februar 2018

Valgets kval..

Offline..
Vi regner med å være helt uten dekning frem til starten/midten av mars. Kartet blir heller ikke oppdatert på veien.. Vi får værmeldinger og holder kontakten med de der hjemme via satelitt-fjongen;-)

Se eventuelle oppdateringer i kommentarfeltet under..

Majoriteten av norgepålangsere ender med å ta turen innom Sverige i disse trakter, noe som er forståelig. Ruta gjennom Sverige er "paddeflat" og hyttene ligger som perler på en snor hver 15. kilometer eller så. Dessuten skal Padjelanta nasjonalpark visstnok være sjukt fin og virker nok også som en magnet på mange.

Ruta på norsk side er derimot det stikk motsatte: Her må man belage seg på hundrevis av høydemeter, og dét stort sett hver dag. Hytter er det heller lite av i område, dette er langt fra folk, og særlig på denne tida av året..

Føret så langt denne vinteren er unormalt rævva: Storm etter storm har feid inn fra øst og sør-øst over de siste par månedene og det begynner å bli lenge sida det siste "store" snøfallet. Vinden har slipt fjellene og fjernet mye snø i høyden, både på norsk og svensk side.

Så...
...vi har bestemt oss for å labbe videre på norsk side. Vel oppe på fjellet sjekker vi snøforholdene. Vi håper å kunne dra nytte av det harde føret og gå effektivt. Dessuten er skredfaren lav, ihvertfall foreløpig. Stegjern er på plass..

Men mulighetene for å emigrere til Sverige på veien nordover er mange; to dagers gange og vi vil befinne oss på det svenske løypenettet. Hvis det blir for lite snø, for mye is, eller rett og slett for drøyt vær, er dette en god opsjon å ha.

Ved start i Sulitjelma bunkret vi opp med 30 dager i pulkene. Vi har satt av 36 dagsmarsjer på norsk side, selv om flere av disse bør kunne slås sammen hvis været er med oss. Dersom været setter en stopper kan vi få tak i 7, 14 eller 21 dager forsyning ved Sørfjorden, litt over halvveis på vei opp mot Narvik. En stor takk til Nordkraft som bygger vindmøllepark i området og hjelper oss med logistikken!
(Til sammenlikning har vi satt av halvparten så mange dagsetapper på svensk side.)

Fjellet kaller, mere kommer senere.. Yeah!!

Sulitjelma er nederst i bilde. Går vi i Norge må vi belage oss på en lengere periode i telt,
mens i Sverige ligger hyttene på rekke og rad.

Trykk her for å komme til fullversjonen av kartet over.
  Rød = krevende dagsetappe
  Gul = medium pluss
  Grønn = eazy peazy

2 kommentarer:

  1. Vi har kommet frem til Sørfjorden og henter forsyninger for turen videre mot Narvik! Hatt tre sjukt bra uker med knallvær. Mye vind i starten og mange minusgrader. Dette er Norges desidert minst tilgjengelige område! Utsikten over hele Lofoten og Vesterålen er noe av det råeste som finnes;-) Mer seinere, stay tuned!

    SvarSlett
  2. Ps: kun gått på norsk side så langt..not a walk in the park, for å si det sånn...

    SvarSlett