søndag 18. februar 2018

Helveteskløfta og møte med jerv

Kløfta nord for Austervasstinden er navnløs på kartet, men døpes herved til «Helveteskløfta». Her ble vi møtt av noen hundre meter med kampesteiner og is, i bunnen av en smal og dyp V-formet kløft, som etterhvert leder brått opp på fjellet. Det er tydelige spor etter trollkamper i fjella.. Samtidig gikk sola ned, men før campen var satt på toppen hadde vi båret opp nesten alt utstyret i sekkene. Pulkene tok vi på ryggen morgenen etter.

Så fikk vi endelig se jerv! Dette dyret er menneskesky som få: Til tross for alle jervesporene vi har sett, for ikke å snakke om alle kvadratkilometrene vi scanner hver dag (etter jerv!), har den holdt seg unna, frem til nå. Med kikkerten kunne vi se at den romsterte rundt i terrenget på andre sida av Alepvatnet. Så fikk den øye på oss og satte seg til å speida mot oss en stund, før den bykstet oppetter fjellsida som bare jerven kan..innimellom korte kikkepauser på hva vi dreiv med.. Nysgjerrigheten lenge leve, jerven er et sabla kult dyr!

Inngangsporten til «Helveteskløfta», Austervasstinden (722 moh) til høyre

Utsikt vestover fra Austervatnet...

...og nordover mot Tjårok, hvor vi nettopp kom fra

«Helveteskløfta» sparer oss riktignok for et par hundre høydemeter, kampesteinene ligger strødd


Hva skulle vi gjort uten stegjern?

Pulkene bæres på ryggen opp det siste partiet

Vi har nettopp hatt øyekontakt med en jerv på 800 m hold og forstår kjapt hvorfor den henger i området. Det kan se ut til at jerven har gravd ned restene av et reinsdyr den mest sannsynlig felte for noen uker sida..det er avføring og kjøttrester “all over the place”..

Solnedgang sett fra Kivasskollen

Skydekket er lumsk...

...men tar etterhvert fyr i det sola kommer til syneIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar