torsdag 21. desember 2017

Pudder og minusgrader

For å passere Hattfjelldal måtte vi traske noen kilometer langs veien, før vi på ny satte kursen opp i fjellene - hvor det skjer. Samtidig fikk vi logget en ny milepæl på turen:
- Vi har tilbakelagt 2562 km, kanskje ikke et rundt tall, men det tilsvarer Norges samlede riksgrense mot Sverige, Finland og Russland!

Før vi klatret opp mot det karakteristiske fjellet Hatten, stakk vi innom Brennbakken gård for å lade hodelykter for natta og fylle litt vann (noe som sparer oss mye brensel da vi slipper å smelte snø). Morningen etter returnerte vi for å hente lyktene og familien hadde da satt frem en skikkelig fet overraskelse til oss: et stort stykke tørket elgkjøtt og nybakte lussekatter, yummy! 🎶Santaaa luciaaaa..🎶

Når gradestokken bikker tjue minus og skiene tråkkes tvers gjennom pudderet er det tungt å dra pulker. Vel oppe ved Hatten satte vi camp ved Kjerringvatnet og gradestokken krøp ned til -27 °C denne natta. Selv med en krystallklar Lucia-stjernehimmel med både meteorsvermen Geminidene og nordlys feiende over oss, gløtta vi bare noen sekunder ut av teltet..brrrrababb!

Vi har kranglet oss forbi et par dalfører og fjelloverganger. Til tider har det blitt for mye løs snø for bikkja og vi har vært nødt til å samarbeide om å trekke pulken hans. Pust, pes, men vi gjør da noen kilometer..

Nå har vi kommet oss frem til Sivertgård, hvor den trivelige familen Engdal bor. Vi ankom midt i juleverkstedet og gården var pyntet til jul. Vi har vært her et par dager nå på grunn av en mildværsperiode med flere plussgrader og mye regn. Stine og dattera var så greie å shoppe inn mat for oss og vi har som vanlig hatt gompekikk..

Vi passerer Vefsna på vei gjennom Hattfjelldal


Vi følger hovedveiene forbi Hattfjelldal

En som er klar for...

...middag!

Og etter et gompekikk...

...kommer en god natts søvn

På vei opp mot Hatten

Utsikt mot fjellene i vest

Hatten (1128 moh), seff..

Ny camp på veien over fjellet

Steinkjerka (908 moh)


Greit å få på seg hetta når kvikksølvet går i kjeller'n

Vi snublet over en strøken gapahuk ved Ol Anderso-tjønna...

...og etter et par timers innsats har vi fått fyr på bålet


Jervenduken er bikkjas favoritt! ..kanskje etter den feite dunjakka til Anders da)

Det går ikke akkurat kjapt om dagen, men vi klarer en mil om dagen i den løse snøen


Siste elvekryssinga før vi krysser Famvatnet på vei til Sivertgård

1 kommentar: