torsdag 7. desember 2017

Etappeskifte på Strandli gård

Det viste seg kjapt at Strandli gård var den perfekte plassen for vårt siste etappeskifte på turen! Gården drives av de gjestfrie og ernergiske Siri og Tor og vi har vært så heldige å få leie et "lite rom". Det fine er at inkludert i prisen har vi fått disponere resten av den strøkne tømmerstua fra 1870! Huset ble flyttet i puslespill hit i 2010, fra Smalås i Nord-Trøndelag (som vi passerte noen dager før). Etter flyttingen viste det seg at huset utrolig nok var bygget av tippoldefaren til Tor. Les mer her.

I over to uker har vi hatt en gedigen stue, en TV-stue og et helt "storkjøkken" for oss selv, i tillegg til hele fem soverom og to bad! Vi har sovet som konger og mekka både det ene og andre på kjøkkenet. Nesten uten unntak med gårdens egne oster i gryta. Stua har sett ut som en rotete sportssjappe og har fungert helt perfekt til å pakke pulkene klare for neste etappe.

Vi har også vært så heldige å få låne en bil, noe som har kommet godt med når utstyret vårt har blitt levert på nærmeste postkontor, 40 km unna. Vi har hentet over tjue pakker og håper at pulkene ikke blir alt for tunge...

Mens vi likevel måtte vente på at pakkene skulle dukke opp, benyttet Anders like gjerne sjansen til å stikke i et 40-års kalas til en god kompis, og det helt nede i Valdres! Togturen sørover mot Lillehammer var merkelig: Etter 7,5 time krysset toget omsider den samme stia som vi traska på 11 uker tidligere, på vei ned fra Dovre til Kongsvoll Fjellstue. Men sett bort fra hvile- og værfastperioder, har vi kun brukt 7,5 uke (6 dagers uker).
 - 1 time på toget tilsvarer dermed 1 uke til fots, eller
 - 10 minutter på toget tilsvarer én dag å gå
...sånt setter avstander i perspektiv.

Etter en tredagers fæst med verdens beste folk ble det retur til nord. Vel tilbake sto Jan Arne klar på stasjonen: Halla kompis!! Så kjørte vi rett til Hattfjelldal og fylte bilen til taket med enda et lass med pulker, ski og pakker...

Det har kommet en del snø de siste dagene og nå ligger det nok nærmere 70 cm i lavlandet ved gården. Perfekt, vi er klare som to egg!

Det har vært et kongeopphold på Strandli Gård og vi føler oss griseheldige som kom over nettopp denne plassen når skiene måtte på! Et opphold her kan anbefales og hvis ikke dette passer så let frem ostene fra Strandli gård, de er skikkelig snadder og finnes i butikker over hele landet!

Tømmerstua i all sin prakt

I stua boltrer vi oss og forbereder den siste etappen!

For å ta livet av færre liggeunderlag i teltet, har Obelix fått seg nye sko

Og som belønning vanker det en tørrfisk

Phu, og godt er det...

Denne kalven ble født under stormen og fikk naturligvis navnet «Ylva»

Mellom stormene er det mye finvær i FiplingdalYatzytime!

Dette er bedre enn hotell


Vi har vår egen bar!Stilig når man tar vare på noen gamle elementer

Og kjøkkenet er velutrustet

Jan Arne lager til brendte mandler...

...det må røres til man ser mannen med ljåen...

...og til slutt spre dem utover på benken, for å unngå at alt blir en eneste stor kladd

Børgefjell ligger et steinkast fra gården


Jan Arne prøver å kløyve hue...vi har satt i gang et prosjekt for å få løsnet det fastiste bakhjulet på kjerra

De siste solstrålene treffer fjellene nord for Hattfjelldal (som vi skal passere seinere)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar