mandag 11. desember 2017

Eventyri mørketida: siste etappe!

Vi er endelig i gang med ski og pulker og har startet på den fjerde og siste etappen på tur igjennom dette drøyt fete landet!! Nå kan det bare snø, hola kong vinter!

Avreisen fra Fiplingdalen blei utsatt et døgn på grunn av stormen «Aina», men hun dro heldigvis like fort som hun hadde kommet. Men sint, det var a jaggø!

De tre siste dagene har gått med på å nå Hattfjelldal, stedet med det lokale postkontoret hvor vi har henta ski og pulker og alt det andre stæsjet. Føret har vært løst og tungt, men terrenget har til gjengjeld vært greit. Vi har fulgt den lokale promilleveien mellom Hallingen og Hattfjelldal, drøye to mil på snøkledde grusveier. Vi får tåle noen få kilometer på vei i forbindelse med etappeskifte. Når vi nærmet oss den første gården i Hattfjelldal et par dager seinere gikk alarmen hos bikkja på gården og like etter ble vi møtt av Eivind, en skikkelig trivelig kar. Etter tjue sekunder fikk vi tilbud om å låne ei tømmerhytte! Dæven, vi sier det igjen: folk er pokker så hyggelige.

Vi har tatt en hviledag her for å sjekke opp i kneet til Jan Arne, som har vært litt kranglete de siste par dagene. Eivind har vist oss en masse fine bilder og en film som har blitt laget om driften på gården: Eivind er nemlig én av tre personer i Hattfjelldal som driver skogbruk på gamlemåten, med hest. Vi ble også vist video av et testprosjekt dem hadde hatt i bygda for noen år tilbake, der dem hesjet og lagret høyet i høystakk, før høyet ble hentet med hest om vinteren. Veldig interessant å se hvordan en prøver å holde litt liv i gamle tradisjoner.

Innom den utrolig hyggelige Fiplingdal landhandel for siste gang. Bikkja har fått mye snacks av innehaveren, i dag vanket det hele fire pakker lungemos...nom, nom, nom..

Den første vintercampen på denne etappa settes rett på veien

Obelix har funnet sin faste plass

Tømmerkoia vi fikk låne i Hattfjelldal...

...var helt perfekt for to slitne karer

Vefsna slynger seg forbi hytta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar