mandag 14. august 2017

Fritt fall fra Lille Goksøyra

Like ved campen på Øverås i Eresfjord ruver Goksøyra (1337 moh), en doning av et fjell. I flere år har Anders nøyd seg med å kjøre forbi på vei til Eikesdalen, mens de siste dagene har han betraktet fjellet fra bakken, klar som et egg. Endelig har vinden løyet i Eresfjord, sola skinner og det er prima hoppeforhold i fjellet!

Tor Erik og ungene gikk i forveien og møtte oss på toppen av Lille Goksøyra. Hvem som var mest spent er ikke godt å si; det er alltid en ekstra faktor når man er første gang på en ny exit, særlig når man i tillegg skal hoppe alene. Men god stemning fikser det meste:-)

Etter få minutters leting fant vi riktig plass og vi telte 7 sekunder på steinen. Anders rigga på, stillheten var til å ta og føle på, utsikten overgikk alt. Langt der nede kunne campen vår skimtes så vidt mellom trærne.

Et push og det er "game on". Lyden av Anders som plukker opp fart nedover fjellsida kan høres godt, men så blir det stille. Noen sekunder etter kommer han til syne igjen og har kurs mot sikringsbua som er plassert på toppen av Husmann. Når han nærmer seg denne brekker han høyre og følger fjellryggen hele veien ned mot jordene nedenfor. Fallskjermen åpnes ute i dalen og et jubelrop kan høres helt opp til toppen. Herfra er det vanskelig å vurdere høyden, men Anders drar nytte av nordavinden nede i dalen og flyr helt ned til campen før han snur opp og lander.

Når alle var kommet vel ned fra fjellet ble vi invitert på middag hos familien Øvrevoll. Blomkålsuppe av hjemmedyrket blomkål, samt selvfisket makrell var å finne på bordet. En kanonbra avslutning på en fin dag i fjellet, for en herlig dag!!

Goksøyra sett fra campen (Lille Goksøyra ligger bak til venstre, Husmann ligger fremme til venstre)

Utsikten fra Lille Goksøyra er helt innafor

Campen vår ligger midt i bukta (midt i bilde)

Ready to rumble

Flatt jern i retning av sikringsbua på Husmann

Landing ved grillbua, for en kongedag i fjellet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar