Utstyrsmodding - Sekker

⏪ Tilbake


Storsekk
Primært har vi begge valgt en storsekk av typen Norrøna Recon Synkroflex, 125L rammesekk. Dette er nok en av de få sekkene som virkelig tåler en støyt og er comfortabel å bære tungt med over tid.

Bilde kommer

Tross den lange utviklingen for det norske, svenske og danske forsvaret, har vi funnet et par svakheter som vi har forsøkt å fikse selv. Vi har vært i kontakt med Norrøna som forøvrig har en god serviceavdeling, som ser på saken.

1) D-ringer for pulkdrag
Som følge av at D-ringene på hoftebeltet ikke er sveiset sammen, har vi hatt store problemer med at de åpner seg og ramler av. Ved ett tilfelle ble den ene D-ringen "skutt ut" i sidesynet til Anders i en utforkjøring, noe som selvfølgelig endte med et saftig tryn. Til slutt hadde vi så store problemer med dette at vi måtte nødreparere begge sekkene nærmest daglig. Løsningen ble å skifte D-ringene med kjettingsjakler, med riktig dimensjon for både pulkdrag og hoftereim. I ettertid har vi snakket med flere som har opplevd det samme. En sekk som er konstruert for å kunne dra en soldat ut av frontlinjen, burde tåle vår ekspedisjon med pulk og bikkje.

2) Strammere skulderstropper (bilde)
Dette er ikke første sekken vi har opplevd tilsvarende problem med; strammesystemet siger når man går! Noe mer irriterende skal man lete lenge etter og konsekvensen blir ofte sår rygg og nakke som følge av at sekken ikke er riktig justert. Plast-strammerne som medfølger holder rett og slett ikke mål. Det er tydelig merkbart på alle strammepunkter, inkludert hoftebeltet, men værst er det på skulderstroppene. Det har vist seg å være nødvendig å etterstramme opp mot 10cm hvert bidige kvarter(!). Følgende bilde viser slitasjen på stroppene: bilde
Løsningen ble å skifte ut de originale plast-strammerne med metall-strammere som har større anleggsflate. Dette løste problemet, ihvertfall for skulderstroppene.
For en sekk som oppgis å tåle en lastevekt på 50kg, burde våre 35-40kg ikke være noe problem. Justerer man sekken i en posisjon mp den forbli nettopp sånn (skjerpings, produsenter).

3) Fjerne strikk på bryststropp (bilde kommer)
Av en eller annen grunn så er det veldig mange produsenter som har en elastisk bryststropp på sekkene sine. Vi ser ikke helt poenget med denne strikken, siden den elastiske funksjonen forsvinner helt når en begynner å laste opp sekken tungt. Det fører bare til at en har mindre rom for å juster bryststroppen og for Jan Arne ble det veldig smertefullt i skuldrene fordi han ikke fikk strammet bryststroppen nok. Løsningen gjøres enkelt med en symaskin; bare å sy inn hele strikken mens den sitter på sekken.

4) Regntrekk (Bilde kommer)
Vi vet ikke hva denne sekken lover når det kommer til vanntett utførelse. Faktum er at den lekker betydelig etter en full dag i regn. For å løse dette har vi kjøpt separate regntrekk av typen Bergans regntrekk large (130L).

⏪ Tilbake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar